24.9.2008

Järkyttävää...

...viitaten Kauhajoen tapahtumiin. Ei voi käsittää! Eilen kävin uimassa, mutta ajatukset pyöri Kauhajoen hirvittävässä tragediassa.
Itsekkin teini-ikäisen pojan isänä, tämä tapahtuma tuntuu aivan käsittämättömältä. Miten ja miksi tällaista tapahtuu? Illuusiohan on, että koulu olisi yksi turvallisimmista paikoista.
Nyt hallitus sanoista tekoihin! Ei aseita minun mielestä voida kokonaan kieltää vaan, aivan oikein, niiden saantia jotenkin rajoittaa ja etenkin nuorten ensiaseiden hankkijoita jollain lailla syynätä tarkemmin. Mun mielestä pieni ase on yhtä tappava kuin iso ase. En tiedä? Eihän kaikilta voida autojakaan kieltää, jos joku hullu ajaa päin rekkaa tahallaan tms...?? Täysi kielto olisi väärin kaikkia OIKEASTI ampumista harrastavia kohtaan. Enkä todellakaan ihannoi aseita missään muodossa, mutta omaan terveen suhtautumisen niihin.
Nyt pitää kuntiin saada lisää rahaa sosiaalitoimeen, jotta kaikki siihen kuuluvat palvelut olisi kuntalaisten helpommin saavutettavissa, varsinkin nuorten. Onko esim. kaikissa kouluissa päätoimista pätevää ammattilaista, joka nuorta voi auttaa, jos hän haluaisi keskustella jonkun terveydenhuollon ammattilaisen kanssa?. Valtion pitää myöntää lisää rahaa kunnille näihin tarkoituksiin, eikä vaan vähennellä näitä rahoja, niinkuin on tehty järjestelmällisesti lamavuosien jälkeen ja toivoa, että kunnat hoitavat niille pakonomaisesti annetut lain määrämät velvollisuudet hoitaa asiat. Pätevää hlökuntaa näihin ammatteihin löytyisi kyllä. Valitettavasti nyky-yhteiskunnan tehokkuusajattelu on mennyt liian pitkälle. Menttaliteetti kun on "tulos tai ulos", oli kyse sitten opiskeluista tai töistä. Ei tunnu inhimillisyydelle olevan aikaa. Kaikesta pitäisi vaan suoriutua tehokkaasti, nopeasti ja kannattavaksi, mikä varmasti on yksi osasyy, mikä johtaa joidenkin ihmisten eristäytymiseen.
Summasummarum: Miksi media puhuu taas vasta nyt, mitä pitäisi nuorten hyvinvoinnin eteen tehdä. Ammattilaiset on tehneet Jokelan tapahtumien jälkeen kaikkensa, mutta media puhuu asiasta taas kun on tällaista tapahtunut. Saadaanpahan myydä muutamat ylimääräiset lehdet ja voidaan syytellä mm. poliisien toimia. Voi sxxtxna..
PS...Ainahan voisi rakentaa vaikka pari uutta musiikkitaloa, rahathan voisi ottaa vaikka kunnille myönnettävistä sosiaali- ja terveysmenoista. Että silleen!
Voimia kaikille Kauhajoen tapahtumien uhrien omaisille ja muille asianosaisille ja tietysti voimia myös ampujan omaisille ja sille raukalle poliisille, joka kaveria oli kuulustellut maanantaina!

Ei kommentteja: